d-ordet

Jaha, idag är inte den bästa dag jag har haft.

Massor funderingar har kommit i min pytteliten hjärna och jag vet inte hur jag ska hantera dem.
Jag försöker tänka positivt, ibland det hjälper men oftast inte.
Jag tror alltid fel om mig själv eller om andra, behåller dem i mig istället för att berätta vad som är felet, rädd att bli missförstådd eller hackad.
Som ni alla ser att jag är osäker, det har jag alltid varit. Osäker på allting. Kompisar, mig själv, familjen, pojkvännen, saker och mitt utseende.

Men som tur att det är IMORGON att jag flyttar till en annan stad där kan jag glömma bort allt elände.  Exempelvis alla händelser och rykten där jag bodde under min skoltid.

Är så himla trött på alla småa saker som händer i den där staden. Olika gängen som snackar skit om ena och andra. Man blir yr av allt det där.

Fyy faaan va bra jag är, som tagit student i våras. Det är något jag är mycket stolt över. Mig själv trots allt.
Och nu riktar mina ögon mot framtiden och hälsar på den, den välkomnar mig hjärtligt och stryker försiktigt bort en hårslinga på mitt ansikte. Den säger "Maria, du är välkommen och allt ordnar sig, det vet jag..".

Älskade Stockholm, här kommer vi imorgon.. men måste vara tvungen att sticka från dig så fort vi är klara med vår lya och till den där sunkiga staden. På måndag ses vi igen!

Funderar på att göra slut med Lunarstorm.. vetefan.


HETT JUST NU = VR, mina vänner, min faster och That '70 show.

BOTTEN JUST NU = Ångesten.


/Maria


Solen skiner idag

Tjenare folks!

Hoppas allt är bra med er? Det gör ni väl. :)

Med mig är det bra och mycket spänd inför flytten till Sthlm. Längta. Ja ja, jag vet att jag har tjatat tillräckligt mycket om flytten, men bara ni skulle veta hur spännande det skulle bli när man flyttar till en annan stad och får prova på mycket nya saker.

Idag har jag det jobbigt med linser, "missläste" hela tiden, t.ex gumman Josefin visade mig sin fina hemsida där finns bilder på när de besökt Åsbackaskolan (de läser elevassistentutbildning), då fick jag syn på en bild med en sele på taket som jag trodde att den användes till när personalen på skolan blev less på eleverna så satte de fast på eleverna. I själva fall är det så att den används till att eleverna ska öva att gå. Grym tanke, va!?

LinsBoxen får kanske några hatmail om några dagar.

Får nyss en sådan enormt sugkänsla för att inreda någonting! ofann.... men jag har ialla fall ett jobb, nej två! som väntar på mig, en av Münürs kompisar har bett mig att komma och kollat hans lägenhet, och hjälpa honom med inredningen, jääääättekul!
Sedan är det min o Babys lägenhet som vi ska inreda! Läängta. Jag är ju en brud med inredare-drömmar.

Suck.

Måste bara säga att 80-talets komedifilmer är bästa än 2000-talets överdrivna och dåliga komedifilmer,
som Polisskolan 1-5 (ja, det finns 6 och 7 men dåliga!), Päron till farsa-filmerna, Tjejen som-filmerna osv.
Skippa nyheterhyllan och rota bland hyllorna där finns 80-talets filmer!

Nyss pratar jag och Josefin om Halloween, såklart ska det kalasas! Det här gången nu i år ska jag klä ut mig till nån kul figur!
Allohelgonahelgen sker den femte november bara för att påminna er.

Du, Josefin, vill träffa dig snaaaaaaart!


Solen skiner idag och jag måste bara ta en promenad att jag mår bra igen sen!


/Maria


jippiaj, sex apor dansar i din balkong.

På lördag, gäller det då! Flytten till Järfälla. Baby, du vet hur jag nästan dör av längtan tills det är lördag.

Tjat nog om Järfälla!

Hur är det med er alla, ja, bra antar jag väl. Förutom du, Tomas Bäckman, jag frågar inte dig.

Igår var jag döden själv, jag orkade ingenting, att göra någonting, bara glodde på skärmen och så fick jag bli mobbad av fruktansvärda, elaka risen som jag försökte koka. Hatar att koka dem, man vet ALDRIG med dem, om de är färdiga eller inte? Usch. Men! Sen på kvällen är jag totalt rastlös, trean på teven är knäpp att man inte kan se på den. Så ingen SATC för mig då! *Gråter*

Snart ska jag dra o käka frukost.


HETT JUST NU = Min pappas gamla stickade kofta, VR och flytten till Järfälla med Baby.

BOTTEN JUST NU = Rastlöshet, inga pengar för shoppning det här månaden och väntan tills lördag.


Saknar dig, Skitungen! Vi ses äntligen på söndag då kan vi snacka tills vi är döda av trötthet.


/Maria


90-talet!!

Ja, år 1995 var jag elva år gammal, halvlångt och vitt hår, fräknig, ganska knubbig, pinsam, massor snörhalsband som jag flätade själv och nybliven femteklassare.
Det är ju exakt tio år sen, tänk er, TIO år sen! Tiden går faktiskt jäkla fort att man hinner inte se hela under tio år tills idag, den 25:e september, 2005, snart 21 år gammal. Man kan knappt tro att det är bara tio år sen jag var en barnunge.
I några dagar hade jag tänkt ut hur jag ska göra en blogg om 90-talet, så att ni kanske kan återminnas lite av det tuffa 90-talet.

Jag skriver en lista på alla som är populärast under hela 90-talet.

- Runda, svarta solbrillor
- Luktsuddgummi
- Nintendo
- Rutiga skjortor á la Kurt Cobain
- Kulor
- Take That
- Svarta bombjackor med orange innerjacka
- Sprayade lugg
- Strawberry lips
- Turtlesgänget
- Pagefrisyr á la Robyn
- Championskor
- Brevväxlingar
- Beverly Hills
- Killar: Pagefrisyr
- Adidas luvtröjor
- Fotbollhysterin -94 då Sverige kom trea
- Hugh Grant-filmer som "Fyra bröllop och en begravning" osv.
- Rum fullt av affischer på idoler
- My little pony
- Fröken Sverige-tävlingar
- Smaktuggummi från automaten vid ICA eller Konsum
- Pamela Anderson
- Adidas träningbyxor med knappar
- Minikjol fästad med byxor
- Michelinliknande dunjackor sån nådde knäna
- Tjocka och färgglada pennor som skiftar till olika färg
- Titanic och Leonardo DiCaprio-hysterin
- Jurassic Park



 
24440-8


Ja, det är allt jag kunde komma på, om det är några ni vet mer om 90-talet, kommentera!


/Maria - 80-talist som överlevde hela 90-talet. ;)

tråååååk.

ja, det är sånt som hände idag, bara tråk, tråk och tråk!

mor är på sitt jobb, far på sitt och brollan på skolan. vad gör jag? ingenting!
buhää... *gråter*

men jag försöker vara påhittig men min hjärna är visst ur funktion. why!

hjälp mig och ge mig någon tips? koommentera!

som tur att det är snart imorgon för jag ska städa i bastun där finns mina nerpackade lådor och snokar lite bland lådorna om vad ska behövs i lägenheten. och bär dem ut i garaget, har fadern min bestämt, så kan de stå där tills nästa lördag då flyttar vi till JÄÄÄÄÄRFÄLLA.

idag satt jag bara framför skärmen och sökte en massa jobb som jag förhoppningtvis får. börjar faktiskt bli desperat! fick beskedet från helvetets försäkringskassan där de hade bekräftat att jag inte har rätt till aktivieringsersättning (pension) fr.o.m september. faan, vad arg jag blir, tyckte att jag såg någonstans att jag skulle behålla den tills december?!

ja, då får jag väl leva med alfa-kassan, ja så är det när man är arbetsl....... nej, arbetssökande ska jag kalla mig! kan inte ens se mig som a-ordet, det låter som jag latar mig vid teven varje dag med chips.

tog en promenad för några timmar sen, runt på ängen vid flygplatsen (jag bor sååååå nära den) ängen brukar alla ha olika engagemanger, som Dala Expo med deras eviga traktorsutställning även det finns tivoli och butiker eller kattsutställningar, men nu är det bara gräs där. jag gick runt och tittande mot marken, det var så skönt, tankar snurrade runt i hjärnan på alla möjligheter, från ängen man kan se Nybrobacken bredvid Romme Alpin, det är så vackert att beskåda. det var egentligen tänkt att jag skulle ta med min gammal kamera och fotografera lite, men så typiskt finns filmrullarna inte härhemma!
på ängen hittade jag min turfigur, pytteliten glaselefant, så söt, den lades i min jacka där ska bringa mig tur! hoppas jag. hehe.

sedan gick jag framåt till gamla läger, Romme Hedsläger där har miltärövningar hållits till sen någon gång i 1700-talet tills mitten på 1970-talet, nu är den nästan ödelagt, det finns ialla fall en restaurang på gamla officerhuset. förutom alla finns det en gammal sjukhus! inte vanligt dock! en stor vita trevåningshus, man kan tro att det spökar där. sjukhuset är stängt, som tur!

kanske är det inte så tråkig idag egentligen. haha.

kan tipsa om en helskön hemsida som jag hoppas att den ska uppdateras oftare,
www.vassbomullstuss.tk

stick dit o läsa!

nu tror jag att jag går och umgås med nicklas!

HETT JUST NU = min lillebror, han är snurrig i huvet just nu men han är värd en miljon kramar, Disneyfilmer och stora romantiska örhängar.

BOTTEN JUST NU = trasiga strumpor, frusna händer och fula frisyrdagar.

Bye.

/Maria

på väg till vinter.

nu börjar frosten överta landet och sprider all kyla in i människors kroppar. de börjar ta på sig tjocka och stickade polotröjor och färgglada mössor för att undvika att frysa. det ryser ända in i ryggen när man går ut i den friska luften och tar en nypa av den. på kvällarna om de vill kan de sitta i skön och mjuk favoritfåtölj eller säng som är full av kuddar med en deckare och en varm kopp choklad, med golvlampan hängande över huvudet. 
tänk er det riktigt, riktigt ordentligt, hösten KAN vara bra att ha.

det vankas många spöktimmar med spännande historier. jag älskar spökhistorier och sitter gärna med spetsade öron, lyssnande till de läbbiga historier och berättelser.
sitter och kollar på några hemsidor om spöken och vålnander. uuh, vad spännande! ;)

är just nu riktigt slö efter all hets från helgen, det är skönt att slöstirra i taket, boken, ut i fönster eller teven.


imorgon är jag alone in home. då är det dags för rödspättorna som ska ätas upp av mig, matglada mippy.
med potatis och remouladsås.. visst är potatis det bästa som finns! den kan ju göras på olika sätt, stekta, kokta, ugnad eller bakad!
bakade potatis med kyckling och curry samt sallad från LaBaquette, den är oslagbart till hundra. stekta och rivna poatis med smör och salt, den måste ni smaka med nåt kött som lövbiff eller fläskfilé! enkelt och gott oxå.

i november ska jag dra med min kära kusin Alexandra till London till vår kusin och syster Katarina, det blir massor saker som ska göras! shoppa, sevärdheter, party och massor snack under alla våra händelser sen vi sågs senast! ja, min kusin jobbar som aupair där, hon får ha det mega bra där. bra och fin familj med ett femvåningshus och en sommarstuga med pool i mallorca, även har de en yacht, jättestor en!
dreglar.


HETT JUST NU = min täcke, tankarna på flytten till sthlm, min nya skor och min Münür.

BOTTEN JUST NU = värkar i kroppen, ballongskjol och skavsår.

jippiaj!

/Maria ¬

party is fun

nu sitter jag här och är lugnare efter en hetsig helg + två dagar till.

i fredags var det jätteskoj hos maja och markus, men det blev nog för mycket för mig.. efter att ha vaknat jääääääkla tidigt på morgonen. vi fick låna ärtans mormors lägenhet som ligger i ett jätte fint område. skönt.

i lördags var jag o ärtan nyktra o hade ingen lust att dricka något alls. men vi strövade ändå iväg till folkets hus där fanns massor döva folk då vi träffade många vänner där, det var roligt. men ganska jobbigt eftersom många råkade "krocka" på mig så att jag tappade nästan min väska hela tiden och det gjorde lite ont i armen. klena jag.

söndagen var jag och skitungen hos hennes föräldrar och tog bara det lugnt. sköönt. dagen efter var vi till överby och kollade runt lite men vädret påverkade mig lite så att jag var mycket slö.

igår var jag och baby i stockholm och skrev under kontrakten så lägenheten är VÅÅÅÅÅÅÅR! Härligggt, vi flyttar dit i oktober, läängta.
sedan planerade baby o jag vilka saker, möbler osv ska vi ta med. jättemysigt! gillar att planera!
sedan åkte jag till min kära BORLÄNGE! härligt att träffa mamma och pappa igen efter en vecka i Brela (i Kroatien) jag fick några souvenirer och choklad. gött!!

vill se Kalle och chokladfabriken!

HETT JUST NU = mys och gos, Münür och sängen med en bok.

BOTTEN JUST NU = slagsmålen som pågår just nu i staden där jag bodde förut, stress och axelvaddar.

ho och hej!

/maria

vackraste dag man fick beskåda.

Ja, idag tycker jag att det var en vacker dag idag, solen sken och färgen på träden, oh. Denna varma känslan spred ända in i organen och kände sig så bra och glad.

Det är ju perfekt förberedelse innan imorgon, denna långa resan till Göteborg och de glada fester som dyker upp i helgen.
Man var hos min söta goa mormor och mätte min säng inför Stockholm på tisdag, måste ju mäta och anpassa en del möbler!
Stugan där min styvmorfars far bodde i är grym fin! Jag ska ha den där när jag har studerat och allt, ska renovera där med mina erfarenheter. Tapeter där är urfina, ljus bruna, guld och vita medaljonger.

Gudar vad det är roligt med gamla saker! Att återbruka dem är bästa iden man kan komma på. Krydda lite med det ihop med moderna möbler och saker.

Ja, som ni kanske misstänker att jag älskar inredning och tänker bli en inredare! Jag ska jobba på att nå mitt mål som inredare.

HETT JUST NU: En kopp med varm choklad, SATC, vännerna och ja fortfarande Napoleonjacka.

BOTTEN JUST NU: Stress,  tidiga morgonen och pengar kommer på måndag.

Ja, det är nog allt. Jag återkommer med lite detaljer om helgen i Göteborg och tisdagen då jag ska till Sthlm.  ¦-Ì


/Maria ¬

Göteborg imorgon!!


Aha, folk!

Ja, idag är det mycket att göra... fan ta nicklas.

   
så här ska vi ha kul.   

Imorgon gäller det! 

Det pirrar lite häftigt i magen, man vill feeeeeeeeeeeeeesta, det var ju några helger sen sist jag partajade. 
Stop ett tag! Lite panikslagen här, ja, som alla flickor, tjejer, kvinnor, damer och tanter brukar få innan en stor festlig fest, vi VET FAN INTE VAD VI SKA HA PÅ OSS på festen, så klart man vill vara den snyggast panter vimlande runt folk på festen. Jaja, jag får väl ta igen och kolla i min stoooora väska där ligger nerpackade kläder efter min flytt från Örebro. Säkert finns det bara tråkiga samma gamla kläder.

Bara ni vet att jag gillar inte använda kläder som redan blivit tittat. Lite knasig här, men sådan är jag. Tyvärr!  ¦Þ 

Annars får det bli en snabb titt inne på Kupolen, det har jag redan bestämt i måndags när jag strövade runt och handlade mina dreams clothes.
 
Jaa, igår var jag och tog en promenad, det var härligt, man doftade mycket höst! Gula löven överallt och det stack till i näsan om deras doft, men inte illaluktande dock! Tankarna flög runt  och frusna händer, dags att använda mysiga färggranna vantar och halsduk runt halsen, mmmm underbart! Som mest tänkte jag på att det är nog roligare efter gymnasietiden, kanske, kanske inte, tycker ni nog. Man känner sig verkligen vuxnare, hanterar sakerna på nåt sätt bättre än vad jag gjorde innan studenten.
Hmm, det är nog bara en tanke som slog mig. 

Jaa, nu ska jag gå o sätter igång mina sysslor. Booooooooring......

Jag återkommer senare ;)

glad höst!


/ Maria                                                                                                                                                

Ingen bra början på min blogg.

Vilket tråkig första inlägg jag har!

"Välkommen till min nya blogg!"

Usch... nu ska jag skriva ett riktigt trevlig inlägg.

jaha, vad ska man säga, jag är en shoppninggalen som är på väg till Stockholm där man söker ett nytt liv, jag låter desperat på ett nytt liv. men man vill ha kul när man är ung och söker efter sin identitet.
Nu låter jag lesbisk men tro det inte att jag är.
Som ni alla vet att det är jätte nyttigt att prova på allt, som man jämt hör av många gamla som vill puttra på oss att leva och söka efter något och någon rätt eller gör nåt man rättar till i livet.

mm, idag var jag på biblioteket och snokade runt mellan barnavdelningen, jag vill ha nåt roligt att läsa än att läsa tråkiga tunga roman, som Jan Guillou eller Henning Mankell, usch. Nästan alla Marian Keyes böcker har jag redan läst, hmm vad mer, försöker ta reda på mer biografi, det vore ju roligare med att veta vem det är innan läser ens om henne/honom.
Idag valde jag en bok med Margareta Strömstedt om Astrid Lindgren, en stark kvinnlig förebild för många, antar jag?
Sedan tog jag snabbt en bok med spökhistorier, det är alltid rolig och lite läbbig med läsning om sådana historier. wee.
Nyss skrev jag ett dagbokinlägg på lunar, fan vad kärring jag känner mej. Aha..

HETT JUST NU = Napoleon jacka, festliga skärpar och böcker.

BOTTEN JUST NU = För stor längta efter min pojkvän och det nya liv i Sthlm och ringar i näsan.

hoho.

/ Maria

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!