Nu vill Maria skryta

..att jag har äran till att bära ett namn som har sin dag idag *skryter*

Förut är namnet Maria är så vanligt, men nu på något sätt tycker jag att det håller på att bli lite ovanligt. Men vem vill döpa sitt namn som många redan heter, tänk er i en klass alla flickor och en eller två killar (Jo, det finns faktiskt killar som heter det, vanligt i Spanien, ja se hur vackert namnet är!) heter Maria. Nä usch. Då minskade antalet på döpningar till Maria. Jag tror att om 10 eller 20 år blir Maria lika populär som Emma (jag råkar faktiskt heta det i andra namn, *gulp*) eller Wilma idag. Men Maria är ett vacker.

Jag fick namnet efter mormors mor, mamma älskade sin mormor otroligt och tog det hårt när mormodern  dog några år innan jag föddes. Så är jag här och heter Maria.

Oj nu är jag visst lite egenkär, hihi. Men:


GRATTIS TILL ER SOM HAR NAMNSDAG IDAG!


/Mariaså mycket

saker jag vill ha just nu. men man kan inte få allt, allt man vill ha. Jag vill ha en utbildning, vill köpa mer kläder som är min passion, nu får jag väl gå i trasor än så länge, men det gör väl inget?
Vill också ha en lyxig lägenhet i min smak. Vill ha en bil. Vill resa jorden runt eller varsomhelst. Vill uppleva massor saker.

VILL VILL VILL. men nu när jag är inte som Paris Hilton, kan jag inte få allt de jag önskar mig. Bara bra, tycker jag, så att man kan längta efter någonting och kämpar för den. Exempelvis att resa till Indien och jag har noll pengar efter att avslutat en 20p-kurs, då är det ju bara att vänta tills jag får ett vettigt jobb och försöker tjäna ihop en summa så att jag kan uppleva glädjen för en ny sak eller någonting. Det är nog värt allt efter att kämpa för en sak att punga ut slantarna man har tjänat ihop på det. Jag tror att vi människor är födda till att kämpa för sitt liv, att vilja något och lyckas. Kanske inte många har gjort det, men vi är helt enkelt födda till det.

Då måste Paris Hilton vara olycklig? Eller? Hon har ju pengar som verkar räcka livet ut? Eller har Donald Trump och Bill Gates det? Eftersom en gång sade Paris Hilton att hon slänger sina kläder efter att kläderna har synts i pressen. Då tror jag att barnen från U-länderna skulle klösa varandra i ansiktet för att få trosan som Hilton kastat. Och jag vet inte om rika ungar har upplevt som jag och andra gjort, att kämpa för att få köpa nya kläder, att uppleva resan eller få inreda med egna pengar sin lägenhet? 

Är det bättre att kämpa för något, att tro och vilja det?


/Maria
min lilla krutgumma

Eftermiddagen i köket hemma hos mormor och morfar i Knutshyttan

- vill du ha kaffe, frågade mormor och visste att jag skulle säga nej. 
Eftersom de har aldrig sett mig dricka kaffe, brukade tacka nej till det.
men den här gången tackade jag ja.
- ja, nickade jag.
- ....... va?, blev hon förvånad, hmm ok.
Jag tog papper och penna, då skrev jag "eran Maria har blivit riktigt, riktigt stor". Morfar läste och smålog samtidigt nickade.
Mormor tog och läste, sedan började hon skriva:

"Stor blir man när man har fästman"

:D

/Maria

aldrig mer blonderingsfärg av HM.

i onsdags innan jag drog till min kära josefin i uppsala, bestämde jag mig att förnya mitt blonda hår som såg tråkigt ut. Gick in på HM och tog deras egen hårfärgningsprodukt, som jag trodde att det skulle vara bra.

Men icke sa Nicke, det blev för gult och lite fläckigt, det var fult. Jag kände mig så hemsk och billig att jag nästan grät, mitt eget fel ändå, jag bestämde så åt Stina att göra så på mitt hår. Då panikköpte jag en annan färg, mellanbrun från MOOD (superbra och billig!) och så här blev resultatet:En nöjd Maria


Vill skicka en hälsning till Danne med en tack för en rolig fest och att jag fick komma med! :)
Och tackar jag även Sara och Josefin för helgen! Ni är guldvärda!

Joona, det var så mysigt att få fika med dig igår och tiden gick så snabbt att man knappt hängde med.

Baby och Pea, du och du är saknad!

Ja, en massa tacksägelser, fast det finns fler personer jag vill också nämna, men det är tillräckligt för många här på min blogg. ;)

host host.

/Maria.

lite kuriosa om Maria

Visste du att...

... jag älskar kriminaldeckareromaner.
... mitt hår kräver platttång eller hårarbete. - mitt hår är inte spännande att se på när det är ofixat.
... jag har över 40 väskor och det lär bli ännu fler.
... jag kan höja både ögonbrynen. det snabbt.
... jag har en sköldpadda.
... jag gråter lätt till Extreme home makeover. - jag storgrät verkligen en gång till ett avsnitt.
... jag samlar på Disneyfilmer.
... jag har fobi för gäddor. - ja, jag brukar vända snabbt i tidningar där visar bilder på gäddor. Är helt enkelt livsrädd för dem.
... lammen som mitt favoritdjur.
... jag har bara sex kusiner och en del halvkusiner.
... jag har skilda morföräldrar.
... min arm kan inte nå fötter. - gudars vad pinsamt..!
... jag har lite, lite tvångstankar. - jag brukar känna mig tvungen att ta bort tallrikar och bestick från bordet.
... äter inte tomater men tycker om tomatsoppa.
... jag har flugit samma flygplan som år 2003s u21-fotbollslandslaget. - Jäklar vilken kö det blev till dem. För autografer alltså.
... 
jag hade ögonkontakt med prinsessan Madeleine vid min brors skola, där hon skulle tävla i hästhoppning.
... att jag var med om en bilolycka - med trafikskolans bil när jag körövade. - Inte mitt fel.
...
jag sysslar mycket med mina fingrar om jag har tråkigt eller är rastlös.


Hoppas att det är en rolig lista. Eller någoting förvånar er. ;)

/Maria


gumman i stugan

mamma och pappa sitter nog på ett flyg på väg till Thailand och kommer att stanna där i 3 VECKOR. Så huset överlämnas till mig och lillebror, för att hålla ögon på det och Gunnar (min katt) så att de inte rasar ihop eller katten blir överkörd.

På söndag lär de sitta på stranden och dricker massor Singha, Thailands inhemska öl. Medan vi bleka och frusna i huset och drömmer sönder oss om vita stränder och Pina Colada.Jäklar vad avundsjuk jag är.


/Maria