Äh skitsamma, det är ju bara några dagar dit....

ikväll har jag redan börjat med julpyntandet och tänt en del ljust, då lyste det en massor ljus. Min ärvda kyrkstake står på golvet och lyser upp ena väggen. Underbart vackert, såna stakar kostar över tusen kronor och är tillverkad i Dalarna. Dalkulla som jag är vill jag helt uppenbart ha Dalarna inne i hemmet, som dalahästar, mörksuggor, väveri, smide utan att överdriva något.
Jag älskar att inreda. Som ni vet att jag har flyttat in i Eriks lägenhet där min prydnadsaker inte direkt passade, det är mycket mörkt och orinetaliskt härinne (ska försöka ta bilder och låter er få lite insyn av vårt boende). Men allting faller ju inte ihop på en gång, det tar tid och det blir mycket fint. Jag är inte så kräsen gällande detaljer, utan jag försöker anpassa mig efter hur läget ser ut därav beroende på ekonomin också. Men jag bara älskar att inreda! Blanda nytt och gammalt! Pyssla!

ikväll ska vi se någon 80tal film med chips och lite lyxchoklad som grädde på moset mitt i all fattigdom. Man FÅR tillåta sig lite lyx, eller hur??

Min kyrkstake och jag

julkänsla på bara tre veckor.

Jajamänsan, nu är man tillbaka i Sverige. Ljuvliga Sverige.

Har varit hemma i tre veckor och hade knappt någon tid för att blogga, men nu ska jag ge ett livstecken och lite uppdateringar.
Det har hänt en massa grejer efter att ha kommit hem. Flyttat in i Eriks lägenhet, målat om vardagsrummet som vi blev riktigt nöjda trots bara detaljer kvar, tavlor osv. Åkt ner till Göteborg och träffat en massa glada folk och fick bo hos min nästan följeslagare Julia och hennes familj (David och alla deras djur) vilket vi var mycket tacksamma över.

En enda dålig sak är att jag har fått visdomstand som ett tack för att jag är hemma. Det värkade och gjorde fruktansvärt ont, jag kunde inte ens gapa ordentligt för att äta eller gäspa. Usch fy! I måndags fick jag in på en akuttid hos tandläkaren. Jag kom därifrån med ett recept på antibiotika att äta i sju dagar och en ny tid för utdragning av tanden i januari. Herregud. När jag var mindre hade jag tandläkareskräck, var oerhört rädd för borren det var otäckt då och jag var rädd för att det skulle borras ända ner i tandköttet. Nu är det ok med tandläkaren.


Herregud, är jag väl inte ensam om att vilja dekorera julsaker och ställa upp ljusstaket?


Jenny Nyströms illustrationer är helt fantastiska!