Vill säga grattis....

till alla som heter Maria!Ikväll blir jag bjuden på middag av min underbara busmästare, Erik, för firande av min namnsdag och imorgon har vi ledigt, vilket är otroligt skönt. Soligt väder utlovas, det blir uteaktiviteter hoppas jag. Först blir det simning på Maserhallen och eventuellt fika på min favorit Almas café eller Peace & Love.

Hóla!

längtan, inspiration, färg, loppis

Äntligen kan jag berätta om vårt husköp. "Husköp" är ett stort ord, ett steg, en framtid. Nyligen skrev Erik på sin wall: Maria och jag börjar packa smått våra liv i lådor.


Vilken mening. Varje dag slås jag av allt med huset att göra. Jag har länge drömt om ett hus med trädgård där jag kan fylla med vackra blommor och saker.
Vi har köpt ett hus i Djurmo med totalt ca 2000 kvm. Vårt hus är ett typiskt 50 talfunkis hus, allt i ett med 3 våning, garage ligger under huset.

Huset ser litet ut men inomhus är det väldigt rymligt. 4 rum varav 3 sovrum och ett avlångt kök med utrymme för bord med 6-8 platser. Jag gläds av att de förra ägarna behöll gamla köksskåp i samband med renoveringar, de målade de vita istället. Perfekt, då är det bara att tapetsera i vår smak.

Men vi ska inte tapetsera och måla i första taget, vi börjar med att renovera badrummet som är i stort behov av helrenovering och även byta elpanna till värmepump, vilket är tur att min lillebror, rörmokaren som kan hjälpa oss med bägge bitarna.

Sen vi skrev under kontraktet och betalade handpenningen, har jag varje dag sökt inspiration och inspirerat av en massa saker, jag läser tidningar och bloggar, går på loppisar och  tänker med mina egna funderingar, också har jag pratat idéer med Erik, vi bollar i luften med våra önskningar. Vi har kommit överens om en sak: Vårt hem ska vara fyllt av loppisfynd. Helst inga från IKEA, om inte annat praktiska grejjer. Jag vill ha färg i vårt hem, blanda med nytt och gammalt. Material från naturen. Turkost och gammalrosa. Manligt och kvinnligt. Fåglar och träd. Kontraster. Att allt ska funka ihop.källa: Google

Jag hoppas nu att jag bloggar om vårt hus och dess förändringar. Jag är ledsen att jag inte hann spara in bilder på huset från annonsen. Jag har dem i papperform. Men det kommer!

Passar på, ni får gärna hjälpa mig med inspiration, vissa av er brukar jag läsa och har blivit otroligt inspirerad av också. Hoppas då inte det skadar er heller.