en följetong om dalakultur

jag älskar dalarna!

jag vill tipsa er om en sajt med massor av fina smycken av plexiglas, förstås har de dalahäst som berlock. jag fick ett i födelsedagspresent av mina föräldrar, en svart dalahäst med
kurbit, skitsnygg! Jag är på jobbet och har inte halsbandet på mig, men så här ser ett ut

källa: LillaLisa

 

visst är det fint?? Fler kan du hitta på Lilla Lisa eller på varje turistbyrån i Dalarna.

 


På Marias önskelista

Som sagt jag är väldigt inspirerad av Dalakultur, som är nog en av de starkaste kultur i ett landskap i Sverige. Naturinspirerande tradition med varma och maskulina färger, så vill jag ha lite krydda av detta kultur i mitt hem. Sådan brevlåda ska jag investera när vi flyttat in, bort med fula plastbrevlådor!


källa: Lycka Form

Är ni också sugna? Förutom dessa underbara brevlådor finns det andra fina produkter -
Lycka Form


tadaa! min nya frisyr och jagSka strax åka till Anki för att samåkning till Falun där ska vi se på föreställningen "Vi betalar inte, vi betalar inte!" Det lär vara bra. Satt in en bild där ni ser min nya frisyr, jag klippte mig i onsdags och har aldrig varit så nöjd. Brukar bli skeptiskt efter varje frisörbesök av ovana vid nya frisyrer eller missnöjhet. Men inte denna gången! Min frisör är en ung frisörelev och är teckenspråkig, kanske förklarar det saken - kommunikation som är 1 + 1 = 2.

Inte lång tid kvar tills vi flyttar, vi har börjat packa och hela tiden känns det som det är inte mycket att packa. Mina föräldrar brukar hånfullt skratta åt mig och mina samlingar av grejjer. Jaja jag är samlare, det pratar vi inte om nu.

På onsdag blir det visning av vår lägenhet, lite nervöst! Mäklare ringde i veckan och berättade att det blev 500 besökare på en vecka som tittade på annonsen om lägenheten, rätt mycket faktiskt för att vara i Borlänge.


Nu går jag. Önskar er alla ha en fin helg!!

nyfiken??

nu är äntligen annonsen om våran lägenhet uppe på hemnet.se!källa: www.hemnet.se vårt sovrum!

fynd!!!!

Idag var vi ute och fikade på Peace & Love (har ni vägarna förbi, är detta café varmt rekommenderat, ekologiska produkter och mysig atmosfär med indiska stil. God kaffe!)
Där satt vi och drack upp våra kaffe och gubben tjötade om att se på skidor VM, efter en stund frågade jag försiktigt: "Ska vi åka till TatillVara och kollade??"

Tacka gubben min att vi åkte dit för vi tjänade en del fynd och även gått på Emmaus för första gången. Ta till Vara har alltid varit en favorit, därifrån kommer jag ofta hem med någonting. Inga onödiga "storstadspris" heller. Emmaus blev idag en favorit!
Jag ska småningom dela med av mig om second hand guide i Borlänge och några städer till i Dalarna. Förra helgen hade jag en kompis, Johanna, från Stockholm på besök och jag drog med henne till Pärlan, en absoluta favorit och hon blev som tokig och storhandlade och gick ut stolt och tyckte att det var äntligen att man kunde fynda billiga secondhand-grejer.


Lampa 60 :-                En favorit! 10 :-         Golvlampa 60:-     Taklampa 40 :-Som ni kanske förstår att jag har fått fling på lampor, ja, de är en passion och tavlor likaså. Köpte även retro kaffetermos "TV-termos" för typ 20 :- och ett par långfärdsskridskor för 100 :- som redan testats och det satt bra!

Längtar att få bo i vårt hus...!