studenten

jag o helen

jag skulle kunna döda för att uppleva denna dagen igen!

drömmen

vilken dröm jag hade i natt?!

jag drömde om att det fanns en lärare som heter Mr Fängelse?! Och den där ondskefulla tjejen från filmen The Ring hade klippt sig kort och var mindre psykisk sjuk, och vi försökte hjälpa henne av hennes två mostrar som surade över att The Ring-tjejens föräldrar hade inte hört av sig o betalade mostrarna för att de hjälpte tjejen?


vad tror ni det betyder?!

Knasigt.


Idag åkte Joona hem, det är ganska tråkigt eftersom det är ganska tyst här, helgen var fylld av skratt och shoppning. Tack för en topphelg, Joona!
När jag följde med henne fram till tågstationen då testade jag mina nya stövlar från igår. Jag BALANSERADE verkligen och fick lite fobi - Höjdrädd!!
Haha, det gick ialla fall bra och jag fick övervinna min höjdrädsla! Och dessutom fick jag skavsår av en jävla småsten som omöjligt hamnade i ena stövel. Förbannat!

Nu sitter jag här och skriver med en öm fotsula och en glas vatten efter en evig flåsande promenad.
Jag klarar mig. Jag lyckas. Belöna mig någon?

Imorgon bär man sig iväg till Örebro, det blir nog ett kärt återseende efter bara mer än en veckas frånvaro.
Knasigt.
På tisdag då gäller det och jag får uppleva en första-gångsgrej, hoppas att det går bra och jag vet att vi klarar, speciellt du lilla gumman, Ärtan.


HETT JUST NU - Torsdagen närmar sig

BOTTEN JUST NU - Det är 4 dagar kvar tills Torsdagen.

Då shoooppppppppppppar jag loss!


/Maria

joona + södermalm

perfekt kombination, idag var vi o strosade runt i södermalm, som är 100 gånger bättre än drottninggatan med sina vanliga tråkiga affärer som redan finns i Örebro.

Hittade en par ögonfallande skor till bra pris, joona o jag bara dreglade, då knep jag dem och förblev en stolt ägare till dessa vackra skor.
Sedan vände vi på klackarna riktat mot skanstull, vi gick genom Götgatan och kollade på olika roliga affärer och fick dregla lite till. Målet var Ringen (en galleria i Skanstull) där fanns kära och söta mor och far, det var härligt att få träffa dem igen och pratade lite med dem, dessutom fick vi följa med dem till deras lyxiga hotell - det LYXIGASTE hotell jag sett!
där satte vi oss och det bjöds på mumsiga cappuccinos och en muffins att dela på, gött! satt där och flummade med mor o far som förhoppningtvis uppförde sig inför joona. annars sätter jag in en annons på två nya föräldrar på blocket.se.

skämt åsido, självklart de uppförde sig väl! och jag älskar dem av hela mitt hjärta. efter mötet med dem skyndade jag o joona oss till gamla stan där fanns julmarknaden då köptes det lite julgodis, då snöade det också. men tyvärr de snabbt försvann innan de ens nådde marken. morr..
Joona har också köpt några julklappar, det får hon själv berätta!

sedan drog vi hemåt och käkade lite tacos med tzatsiki, lite konstigt, det vet jag men rekommenderar verkligen det och det är skitgott!
efter tacosstunden satte vi oss och stirrade på teven där pågick en dvd-film "Guds stad", åfan va bra den är. Baserad på en sann historia är den.

jaha. imorgon eller man kan säga idag, är det första advent, så God Jul!

bara tre adventer kvar tills då det är julafton då är jag verkligen barn på nytt.

Glögg = åå blää *ryser*

/Maria

vilket liv jag har..


Vänner, jag tycker om er.

Münür, jag älskar dig.

Familjen, ni är ett måste i mitt liv.Utan er skulle jag vara en döing som gräver sin grav och slänger mig i den sedan gråter jag lite stund och dör.

Även jag mår piss, ska ni veta att jag kämpar för att få det rätta i mitt krångliga liv.

Ett skämt mitt i det hela tråkiga, handlar kanske om mig - en inbiten blondin fast inte dum:

* Vad döper blondinen sitt randiga zebra-mjukisdjur? - Pricken

*
  Vad använder blondinen som karta i öknen? - Sandpapper

Hur lär man blondinen att räkna? - Ingen vet

*
  Vad trodde blondinen Moby Dick var? - En könssjukdom

* Varför har blondinen grönt läppstift? - Rött betyder stopp

Snipp snapp slut med skämt. Jag behöver visst dåliga skämt ibland, för att roa mig själv.

/Maria


Herregud, vilket liv jag har....

??

vad är jag en för människa?

idag har det kommit massa grejor i mig, man mår piss.
vad kan jag göra?

önskar att jag står på everest mountain och skriker ur mig av hela mitt hjärta. ingen, inte ens du, kan lyssna på mig.
140 knivar hugger massor gånger i mig, inte jag kan hindra dem. det är för svårt.
jag vet att man ska inte skriva någonting intimt om sig själv. men det behöver jag. fan vad jag kan göra åt det.

mitt hjärta brister hundra gånger mer än ett normalt hjärta brukar brista.

varför just jag?
varför måste jag drabbas?
ingen lever ett perfekt liv.
inte jag heller.

bakom mitt vänliga leende, finns det obehagliga saker som angriper mig hela tiden. alla minnen återkommer hela tiden och stör mig. jag bekämpar mig själv genom att vara den man brukar se mig.
för att dölja det jag inte vill visa.

fan ta den.

/MariaBöcker, böcker och böcker.Böcker.. de är bästa jag vet. Snarare ett måste i mitt pyttelitet liv, annars blir jag hemsk förtvivlad och lika gärna tar upp en glänsiga revlover och skjuter i tinningen.
Första gången läser jag en bok då måste jag vara en fet 11-åring som glodde fram förbi mammas hylla som är full av böcker, men ni skulle ha sett min mormor, ett riktigt berg av böcker, bergets höjd är ca 3-4 meter över havet.

Jag sätter gärna upp en lista de som jag gillar till hundra.

Å andra sidan  - Marian Keyes
Den bästa av alla författarinnans böcker, handlar om tre tjejer, vi får en lilla inblick av deras liv i olika städer, varav två samma stad. En bröllopsfixare som hatar hennes förra detta bästa väninna som snodde hennes pojkvän, och tänker elaka saker om bästa vänninan som skrev böcker som lanseras i en bokagents firma. Ja, en slags triangeldrama man kan säga, fast på tjejigt sätt. Läs den, ni som vill ha en feel-good, som Marian Keyes brukar vanligtvis skriver och man mår bra efteråt.

Ro utan åror - Ulla-Carin Lindquist
En bok som jag fick snyfta hela tiden i slutet av den. Ulla-Carin Lindquist var nyhetsankare hos SVT under en lång tid innan hon fick diagnosen muskelsjukdomen ALS som kan omöjligt botas, man försvagas hela tiden tills döden kommer farande över tröskeln. Ulla-Carin skrev bok för att vilja ge hennes tankar om sjukdomen och berättar hur det är det med hennes nära och kära.
Jag anser Ulla-Carin som någon slags förebild för svaga och sjuka människor, eftersom hon skrev som hon hade accepterade att hon skulle dö. det är beundransvärt och värt att läsa! Ta med näsdukar också när ni ska läsa den!

Anne Frank - Miep Gies
Miep Gies, en av fem personer som hjälpte familjen Frank och en antal personer till under Andra världskriget. I denna boken berättade Miep Gies om hur det var att leva under detta hemska kriget och rädslan i sig när hon och fyra andra gömde judarna i ett gömställe på Mieps arbetsplats där pappan i familjen Frank, Otto Frank, var direktör för. Det var verkligen brott om man hjälpte judarna då på denna tid, Miep och hennes man kämpade för att få massor mat och kläder för att själva överleva, likaså deras vänner på gömstället. Även berättade hon om Anne Frank vars skrev dagbok som blev så berömd i hela världen. Man får en annan perspektiv på Andra Världskriget, om hur de egentligen levde på denna hemska tid. Boken hittade jag i en second hand-bokaffär här i Järfälla, en riktig fynd måste jag säga!!

Från snickerboa till Villa Villekulla - Petter Karlsson & Johan Erséus
Jag fick syn på den boken när jag och min gamla klass var på studiebesök på Expressen i Sthlm, då tänkte jag att jag MÅSTE ha den och betalade gärna hela över 350 spänn för den.
Boken handlar om regissören Olle Hellbom, han som gjorde de flesta Astrid Lindgrens filmer, och sjävklart Astrid Lindgren, hur var han som regissör? hur hanterade han hans filmer med skådespelarna?hur var Inger Nilsson alias Pippi Långstrump? Gick hästen Lilla Gubben på lugnande medel? Lillebror i Karlsson på taket var besvärlig? Var tog Astrid Lindgren sina inspirationer för hennes sagor ifrån?
Dina frågor kring Lindgren-filmer blir nog besvarad av Från snickerboa till Villa Villekulla.
Boken är väldigt bra biografi och handlar mestadels om bakom kameran och hurdan egentligen är skådespelarna i filmerna Olle och Astrid gjorde. Jag fick upptäcka massor saker i denna bok, jag rekommenderar varmt den för er nyfikna.

Kvinna i grönt - Arnaldur Indridason
En skit, skitbra deckare som alla måste läsa. Jag som bokmalen slukade VERKLIGEN den när jag var i Grekland på semester i somras och jag njöt verkligen av den på en skön "solsäng" vid poolen på hotellet.
I boken är det vinter, så den kylar ner mig!
Nu till handlingen: En kriminalkommissarie och hans team blev informerad om att man fann ett skelett på en sort kulle, samtidigt finns det också en parallell historia som tills sist visar samband om kriminalkommissariens upptäckt.
Hoppas ni förstår vad jag menar, men LÄS den, är rekommenderad av hela mitt hjärta! Och mer kan jag inte säga. Återigen, LÄS DEN.


Det räcker nog med recensioner nu den här gången, jag återkommer kanske en dag med flera recensioner. Hoppas att ni får er nytta av mina recensioner.

/Maria

Frk Sandin

Igår njöt jag VERKLIGEN att läsa det senaste numret av Vecko Revyn - rena rama droger för mig. Bättre än att köpa kokain, hasch eller liknande.

Jag erkänner att jag använder tidningar som en slags drog, den får mig kylas ner. Av alla tidningar är jag mest beroende av - Vecko Revyn. Nästan reklamfri i jämförelse med andra, exempelvis ELLE eller Cosmopolitan, som man måste bläddra fram till typ sidan 51 för att få läsa den första artikeln, urjobbigt men annars bra tidningar måste jag också säga, men ingen KAN slå min VR, tyvärr.

Dessutom har VR korsord som jag lika gärna livnär mig på och dör av överdos! Jag saknade Emma Hamberg som chefredaktör i VR, hon var jätte bra med VR sedan kom Charlotta Gustafsson och övertog, då gick VR i berg- och dalbanan, men den duger alltid för mig.
Då får vi se vad som händer när Ebba von Sydow som fick äran som tog över tronen över hela VR. Hoppas att den blir mera roliga artiklar och mode för de som är lågbudgetsberoende (t.ex jag), dessutom hoppas jag inte att von Sydow får sig en idé att få in mera reklam! Det vore ju absurt.

Med andra ord om ELLE eller Cosmopolitan, de är visst bra, inte så mycket bra artiklar om samhällets händelser, t.ex en som blivit misshandlat när ens var 4 år gammal osv osv etc etc, de handlar mest om mode, så klart man är intresserad av det. Men man kan vara ganska seriösare om man är kvinnan och bryr sig om världens situation.
Hm, nu har jag sagt för mycket. Möjligtvis har jag fel, men INGEN kan slå VR, måste jag säga. Haha.


BÄST JUST NU - Härliga stora smycken, min drömskona - gröna mocka och spetsiga och ridstövllik, svart och också spetsiga, JUL! Och min kära Joona som kommer hit på fredag *myys*

BOTTEN JUST NU - Mina ångesten, inga böcker att läsa och någon som är ledsen.aaaa, God Jul i förskott. Drick inte mycket julmust nu!

/Maria
mina vänner

Eftersom på mina vänners bloggar skrev de om vänskap med deras vänner, en del skrev in mig i sitt vänskapskrets, vilket jag känner mig hedrad och medvetet att jag har gjort något bra för dem.
I fortsättningen ska jag vara en god vän - försöker så gott jag kan.

En god vän ska vara bara en vän, sitter med benen i kors och vara idealt öra, för mig är det ögat, och visa barmhärtighet och stöd för vänner man har. Torka bort en tår och ge en varm kram eller smitta med ett leende är den bästa man kommer med i ryggsäcken hem till en.
Skratt och gråt är vad vänner kan göra ihop, någon minne som kan ger oss skratta eller gråta.
Som någon av mina vänner skrev "världens vackraste vänskap", det är vad jag också vill säga om mina vänskapen med mina vänner.

ett sms eller en hej uppskattas alltid när en hör av sig. då man vet verkligen att ens bryr sig om en, glädjen sprider upp i hela kroppen av vännens omtanke.

slutligen ska jag tacka alla mina vänner som står vid min sida. även vill jag som andra mina vänner gjort, nämna några av mina vänner. de nämnda är menat att de är dem som jag är med just nu, ni onämnda ska veta att jag gillar er lika mycket som de nämnda.

Julia alias, Baby - Du är bäst, alltid bäst. Nu allting mina bekymmer som tynger min rygg är du alltid vid min sida. Är glad att jag får dela allt med dig just nu här i Stockholm och att du följt mig nästan hela mitt liv, med alla skratt och gråt. Diggar även vårt påhittat språk och kommer att hitta på en massa, som alltid. Älskar dig, Baby!

Pernilla alias, Skitungen, Ärtan, Tacosdrottning, ja ett kärt barn har många namn - För många år sen när jag började första år kände vi KNAPPT varandra, typ hejade på varandra när jag är med Josefin. När du kommit tillbaka till vår kära skola efter ett års mammaledighet då bestämde Ödet sig att vi skulle lära känna varandra och det visade att Ödet har gjort en bra sak genom att föra samman oss. Du kan verkligen lyssna och göra mig glad varje gång vi träffas. Tack att du dök upp i mitt liv. Lövve u.

Sara Selling alias, söt eller det vanliga gumman - Nu när jag flyttat till Stockholm känns det som att vi har kommit närmare och det känns bra och skönt. Då hoppas jag att det blir ännu mer framöver. T.ex du kommer på besök hos oss och får ha myskvällar, shoppa i city eller skratta ihjäl oss. Fortsätt med att ösa fram dina klokheter och omtankar över mig och andra. Lövve u.

Josefin alias, VIP-kollegan - Min kollega många år tillbaka, första gången vi fann varandra på Björkö, året var -99 (tror jag) och ödet bestämde också att vi skulle vara vänner. Det gör vi än.. gissa hur glada vi blev när vi just fick veta att vi skulle bo i samma fosterfamilj när vi började gymnasiet. Tack vare dig att jag träffade Pernilla. Nu bor du i den fina staden Uppsala med din pojkvän, ändå SKA vi hålla kvar våra kontakter och du vet att jag alltid finns kvar vid din sida! Gumman, är glad att du var med på den där kursen på Björkö! Lövve u.

Mina kusiner, Katarina och Alexandra, riktiga partybrudar och vackra och roliga tjejer. Är alltid glad att ha er som MINA kusiner, ni är bäst!


Uppskatta alltid era vänner.


/Maria

Kärlekens rosLjuva rosor doftar en vaken morgon där hörs vindar vajande.
Doftande rosor sprider upp i hela rummet där står en vit fåtölj,
lika skön som man känner på en puffiga bomull.
Rosa som en ros man vill ha på kindar eller läppar som välkomnar
dig att kyssa mig.
Vita fåtöljen med en rosa ros lika vacker som du liggande vackert.
Inget kan få rosen eller fåtöljen sönder, lika starka som du och jag.
Du och jag för alltid.
Den morgon alla vill uppleva med en smittande dofta när man vaknar.
Sinnen muntras upp av rosor, så vackra som du, det är något man kan
tänka hela dagen framåt.
Och dagarna framåt kan man hoppas.
Kärlek, tro och hopp.
Din kropp är lika len som kronbladen på rosen, slät och len.
Man vill känna din kropp varje morgon, natt och dag, vill man känna
något lent så är det din kropp jag vill känna.
Du luktar ros, törnros som finns runt dörren på min lilla stuga målat
som rosens färg.
Vita fåtöljen består nu av en och samma ros och du, jag kan inte låta bli
att stirra på dig.
Du är vacker, så vacker som en ljuvliga ros. Du gav mig många rosor
av olika nyanser. Lika vackra som du..
En röd ros gör mig glad en dag, inte en annan då kom blodet lika röd som
ros ur dina handleder.
Du låg bredvid den vita fåtöljen, på det vita golvet och vita väggar runt dig.
Taket, vita som resten av det rummet du låg stirrande mot dig.
Varför.
Du tittar mot mig och din mun lika röd som ros, milt leende.
Det finns en röd ros bredvid dig, lika röd som ditt blod som flöt ur din
vackra kropp.
Det är den där morgonen man inte vill minnas.
Den redan har lagt i min minne med alla rosor som du gav mig./Maria

Grr!! Morr!! Arghh..!

Fan, va irriterad! När jag har just klart skrivit en bra blogg, måste jag logga in på nytt! Cptöntdjävulhornblottareåskmoln.

Jaru, jag får väl uppdatera på nytt.

Idag har jag verkligen visat mina riktiga tänder, alltså huggtänderna. Det är inget Halloween-tänder. Utan RIKTIGA huggtänder, fast finslipade!
De springer till deras fasa. Jag står här och visar min V-segertecken. Och skrattar.


En bekymmer trillade lätt rakt ur min skalle som börjar väga lättare och lättare. Riktigt skönt.

Nu vankas det julen. Mycket tankar på julgrejer. Julhandla. Julstake. Julgran. Julpyssla. Julskinka. Julmust. Julafton.
H-e-r-r-egud!

Så är det i December varje år. Ja, ni vet.

Helgen har varit ett sådan härligt lugnet, så ska det vara när man är lite vilsen.Varit med familjen, fast brollan stack och partajade. Jag då? No, haha, no didn't have money. Give me money, somebody?
Var också ute och åkte lite runt på olika kyrkgårdar då tändes man ljus på våra anhörigas gravar. Tänk hur kan kyrkgårdar vara så vackra när man tänker på döden och begravningen. Tack och lov, vackert är ordet, man ska vara lite uppmuntrad när man kommer till en.
Gillar dem på något vis. 

Sedan var vi till faster, farbror och kusin. Gud va mysig de har gjort i huset. Nä, ändå har det alltid varit så. Alltid fin hos dem. Nej, jag menar inte hypermodernt eller den senaste trendiga inredning. Ja, lite bohemiskt och antikt, fast inte något från Antikens Grekland eller Italien, utan förrförra sekels slut. Så, så hemskt mysigt. Jag trivs alltid hos dem och kan sitta stilla i timtal och stirra omkring mig i rummet där jag befinner mig.
Herrejösses, vad jag ser emot julmorgonen hos dem. 
Det är tradionellt för oss, släkten Sandin som tvingas att vakna typ vid 5 tiden för grötens skull och åka sisådär hela 2 mil till Gustafs för att mysa med fastrar, farbrödrar o kusiner (Ja, jag menar släkten är på min fars sida). 
Vid bordet brukar det vara lite spända stämning, då undras det vems tur är det som får mandel i år och dricker glögg med russin fast jag gillar inte det. Urröölhhhgg.... Senare på kvällen är det helskön, man tar det lugnt, så gör vi bara en gång om året, undrar varför. Sen äter vi julbordet och bli Jabba the Hut.
I år välkomnar vi Münür till Sandin the family's Christmas och låta honom få inblick i vår tradionella julsed. Det blir helskoooooojig!!

Efter julen blir det en speciell dag för mig, nämligen min födelsedag. En Peugeot 306:a tack?

Nu sablar ska det bli snö i år! 

Nu vid den tid ska jag vara i sängen och läser Vattenmelonen för typ femtioelfte gången, klart som tandborstad och hårborstad.
Ändå sitter jag här  och skriver desperat på nytt! Men äsch..

Imorgon ska jag UT och fotografera. Då ska jag sova nu då är jag på glatt humör med fotograferingen.

Good night, folks!

/Maria

P.s den försvunna bloggen jag skrev innan jag blev inloggad på nytt, var mycket bättre än den här! Lovar. Synd att blogg.se gjorde en förbaskade krångel för mig. D-a-mn! D.s

DAGBOKEN

Sara, fan tusen tack ska du ha! Att jag fick låna filmen "Dagboken" av dig. Jösses vad jag grät på slutet!
Det är så äkta kärlek i filmen, vacker också! Nu har jag verkligen äntligen fattat varför den är så bra.

Ni alla, ska bli befallad av mig: SE DEN FÖR FAN!

För er som är partylusar undrar säkert varför jag sitter hemma en halloweenkväll som man ska festas. Joru, gissa fram lösningen till problemet - arbetslöshet.

Men ha en trevlig kväll!


Det är ett tag sen jag skrev mina BÄST och BOTTEN-justnu listan. Då kommer den.

BÄST JUST NU - Münür. "Dagboken" (ja se den!), min rosa kofta och familjen.

BOTTEN JUST NU - Noll pengar, som sagt sugkukjävlafobikissförbannadeknivhugg-Alfakassan och rastlöshet. Och att min pojkvän finns inte vid min sida.

Tjarrå

/Maria