trala lala

idag: läst, ätit, duschat, ätit saraturksaras kvarlämnade yoggi, pratat med folk, datanörd och tänkt.

Kappan från HM som ländade i min garderob satt bra på mig! nu har jag annan finare än min gröna militärjacka.

tjohoo.

nu ska jag diska. min ork är helt uttömd. men ändå.

imorgon försöker jag lyfta på röven och skärpa mig!  förbannat.

i helgen kommer mor och far på besök, det är skönt att ha dem här! på måndag åker jag nog till örebro och pussa ihjäl Münür-darling.
mor & jag - lovely


/Maria

mopmippy

nu ska jag föna håret! och äter!

snart ska jag hämta en postpaket från H&M, hoppas att den efterlängtade kappan passar på mig!

gumman JB, tänker på dig!


/Maria


IDAG

... förresten god morgon! ska jag verkligen skärpa mig att diska och städa....


Längtar tillbaks till sängen med boken i näven

Läser just nu: Beppe biografin av Klas Gustafson

Månadens ord: Sentimental


/Maria

dagens bubbel


den hoppas jag att finnas på min skohylla nästa månad, om den inte tar slut! att ha den till min stuprörjeans, ooh!


söta va?

/Maria

trött!!

så trött att jag kanske är tvungen att lägga två tändstickor vid mina ögon för att jag kan se någonting!

det är väl en ganska hetsig helg, tycker jag! mycket att göra och massor fotstegar på stan, puh. ändå uppskattar jag självklart den för jag har återfått lyckan att äga nya plaggar, ni borde väl veta hur det känns att ha glädjen för dagens bra shoppingskap!

köplistan här

torsdagen den 23 februari, Borlänge

1. läckra bruna stövlar från DinSko, 480 kr

2. Böckerna från Bokia
*
Beppe biografin av Klas Gustafson, 89 kr
* Sam August i Sevedstorp och Hanna i Hult av Astrid Lindgren, 79 kr
* Skuggorna och regnet av Håkan Nesser, 59 kr
3. Ansiktekräm av Nivea, 79 kr

Jag tokslukar böckerna som är skrivet i biografi eller memorarer, endast personer t.ex Astrid Lindgren eller Anne Frank intresserar mig oerhört mycket att jag kan sitta helt blickstilla i timmar för att få den utläst.
Annars älskar jag också vissa deckare och romaner. lovely så som i himmeln.

Fredagens enda men jättebra köp:
Bokdagbok från Pocketshop, 39 kr.

Nu undrar ni väl en bokdagbok är? Ja ni, den är en som man skriver in alla böcker man har läst för att kunna komma ihåg eller visa upp för vänner om de vill veta om någon bok, även kan du skriva dina egna kommentarer och betygsätta böckerna. det är en superduperbra bokdagbok tycker jag! Kommer troligtvis att köpa fler....

Igår, lördagen skuttade jag in i JC efter en desperat sökande efter en perfekt jeans, där hittade jag nog världens bästa jeans, en grådemin stuprörjeans på 499 kr och märken är Crocker, den sitter helt perfekt på mitt korta ben och rumpan ser riktigt, riktigt läckert! Jag var tvungen att gå in på en annan klädaffär där ramlade jag in i provhytten där bytte jag jeansen, därefter kände jag mig som drottning.

Sedan köpte jag massor örhänge från olika affärer,
1. Enkla men jättesöta pärlörhängar i brunrosa och vitrosa från Åhléns, 20 kr á per en par örhänge
2. Helsvarta och tuffa diamanter från Kookai, 49 kr
3. Party eller vardagsörhängar med lite ljusturkosfärg från Topshop på reapriset 20 kr

Och så har jag också köpt en superbra mascara från MaxFactor som jag länge har tagit avstånd från.
 den sitter helt perfekt, man får långa ögonfransar direkt! kan rekommendera er som har långa fransar som jag. En annan har jag köpt är en läppglans från Cubus på 39 kr, den är nog lika bra som Juicy Lancome, det kan jag garanterat lova, dessutom är den hemsk billig!

Allt för denna gången!

/Maria

mini MER

har blivit tokig i mini MER mango citron, smaka på den vetja! finns överallt t.ex i Pressbyrån, gooh!, mataffärerna.

den är utan tillsattat socker, vilket jag egentligen inte bryr mig om, men den är så himla god!

/Maria

Fjällräven jacka - min drömjacka


Järnspikar, vill ha denna jacka, söker desperat på blocket.se om jag hittar billig jacka, snacka om 4000 kronors jacka!
Vill helst ha mörkblå eller svart

Fnys!

/Maria

back in stockholm

"Göteborg är en finne på Stockholms stjärt" - någon ur tidningen Stockholm City


Idag blir det segdags igen, helgen har varit jätte mysig! för då kom min ordbajsare Saruman, SaraTurkSara eller bara Sara hit på besök.
Det har blivit en massa skratt, tystnad och slöflopp att vi nästan trillade från stolen på en konditori på Kungsgatan efter typ 6-7 timmars obligatoriska fotvandrande lite överallt i stan.
Eftersom Baby åkte igår till Örebro för ett kalas, bedövade vi vår sorg för Babys frånvaro med att gå på en lång shoppingtur, som tur att det var fint ute igår och ingen snö som yrade i vägen för oss. Min köplista kommer!

Efter denna långa shoppingstur gick vi på bio och tittade på filmen Fun with Dick and Jane med Jim Carrey och Téa Leoni, den får trea av mig och jag fick ialla fall skratta vilket är mycket ovanligt.

Idag ska jag försöka diska och ta det lugnt med en bok som jag köpt på bokrean, love the books!

Puh.

 

/Maria

en vacker dag

ros
nu har solen äntligen grävt sig fram ur de dystra molnen och sken som ett solsken. idag hjälpte jag mor att skotta bort snön som landade i natt. inget speciellt som händer idag för Maria.

idag har jag tänkt möblera om lite i mitt rum för i det ska jag bo fr.o.m 26:e mars beräknat, då vill jag ju trivas i sovrummet, möblerna där har ju stått på samma plats i några år nu, byter gardiner gör jag sen när jag flyttat hem.
jag ångrar mig verkligen att välja rött till väggarna i rummet, det betyder att det kan hända mycket aggresstiva saker, som att bli orolig eller bråk. också kan jag bli hungrig av färgen. skulle vilja hellre välja ljusa färgar som ljuslila, beige eller olivgrönt, som man kan bli lugnare och mindre orolig av. 
det är bra för varje människa, sovrummet är ett heligt rum där man tillbringar oftare än hallen, datarummet eller vad jag vet. där ska varje människa sova lugnt och känna lugn och ro, eller hur?
i tvrummet får det självklart bli mörk- eller ljusfärg, man ska känna efter hur du känner dig och att det ska bli mysig och välkommande i rummet där man träffas eller umgås i.
köket - absolut ljus och trivsam. toaletten också!
hallen, bestämmer du själv.
kombinera möblerna med olika nyanser efter väggens färg, då blir det finare eller man kan bryta det med några färg på t.ex kuddarna på soffan eller sängen, eller tavlor där du kan ju måla själv, köp en duk och måla över starkt rött eller annan färg och gör en svart streck eller stor prick!

mitt pyttelitet rum är ganska svårt att möblera om, då får jag tänka ut hur jag ska göra, man vill ha lite utrymme där jag kan gå lätt omkring.. i det finns också en liten klädkammare med lutande tak (det finns också i rummet) är ganska trångt och mörkt, ska absolut målas om och snickra lite.

nog om inredning - fråga gärna mig om inredning, jag gillar att hjälpa folk om inredning! :)

min shoppningsugen är så här -----------------------------------------------------------------------------------------------------
då menar jag inte lite, utan stor! vill så gärna handla nya vårkläder och uppdatera min garderob, men moooooooooooooooooooooooooooney. varför vinner jag aldrig på lottot! damn up.
bläddrade genom klädkataloger, gud varför kan jag inte handla dem...!

snyft.

nej jag går nu och möblera om i mitt rum.

ha det bra!


/Maria

osminkade och frusen maria

24440-39

just nu idag ser jag ut så här.

snart blir det dags för pulka med kusin kobo, se upp i backarna!

/Maria

hallå i huset

nu har jag återkommit till min blogg efter en tripp till örebro där tillbringade jag tid med min pojkvän, det var en toppen och skön vecka.

just nu är jag hemma igen i borlänge, det behöver jag ibland, det finns lugn och ro här. i mitt rum kan jag vara mig själv, som att läsa, rita eller sticka en ny halsduk - stickningar är en av mina nya sysslor. jag lovar att det är avkopplande att sticka och tankarna flyger bara iväg!
just nu sticker jag en grå halsduk till brollan, därefter hårband till brollan igen, det är väl tufft med stickade hårband?! =)

vill dessutom visa upp med min stolthet min kusin Marcus som har modellerat på Stureplan                  
 
Modellerar för märket Pour Homme, vilka fräna kläder han bär! Han har också deltagit i tävlingen Sveriges man 2004 men vann inte tävlingen, utan det blev en fuling som vann. go, marcus, goo!

snön har nu gått på nerverna, det irriterar mig fullständigt. jag vill ha sol nu! då man får ha lättare kläder på sig och solglasögon. låt mig hoppas på en fin och solig sommar i sverige.

defintivt.


/Maria

utmanad!

Askungen, du kan stryka mitt namn för jag har antagit din utmaning!

Låt oss med spänning se vad jag kan svara:


1. Vad är det som du är mest nöjd med dig själv?
Min utstrålning och mina boobs och vaden.

2. Det där som du är mest nöjd med dig själv - varför är du nöjd?
Eftersom andra brukar bli glad av min utstrålning, mina boobs är lagomt och stadiga. Vaden är väl de enda som är vältränade (!)

3. Tycker du att du ser bra ut?
Delvis faktiskt.

4. Om ja så varför och om nej så varför?
Ibland har jag ju mina fuldagar, så tycker man inte att jag ser riktig bra ut. Jag känner mig mest bra om jag är på bra humor och bär rätta klädsel. Annars har jag ganska bra självförtroende.

5. Vad är det rätta kvinnliga utseendet för dig?
Se på Marilyn Monroe, hon är perfekt utanpå - utstrålning. Ibland önskar jag att vi lever fortfarande på femtio-talet där då vi måste ha kjolar - mer kvinnlighet. Annars tycker jag att det är mest utstrålning som utstrålar kvinnlighet som är rätta.

6. Vad är det rätta manliga utseendet för dig?
Grr... han ska vara man. Helt enkelt man, ingen fjolla eller machoskarl. Han ska ha markerade utseende på rätt sätt, lite George Clooney-aktig. Med charm och artighet är det rätta inuti en man med fina ögon och rätt frisyr - stökigt frisyr kan gå bort. Händer ska vara riktig tjocka - inte någon korvhand, som man kan känna sig trygg när han omfamnar mig eller under sängslekar *blink*.

7. Man påstår att ingen är ful men ordet ful finns - så hur ska en vara ful för dig?
Ful - något som är inte trevligt eller som ögonen reagerar illvilligt på det, så är det fult.

8. Vilken känd person skulle du vilja vara som? Båda kvinnlig och manlig?
Kvinnlig - Gisele Bündchen
Manlig - James Dean

9. Vad är det pinsammaste ni har gjort?
Massor, särskilt med min bästa vän Julia. Hm, en av dem är väl då jag var tvungen att vara med henne när hon ville prata med en kille som hon var intresserad av, då stod vi där och uppfattade nästan hela tiden fel vad han snackade. Snacka om bortgjorda.

10. Vad tycker/anser ni om strippklubbar, halvnakna kvinnor - män i tidningar o.s.v?
Strippklubbar har jag aldrig gått till, men om de är av bra kvalitet då är det nog okej. Slaskiga porrtidningar går nog bort annars tidningar som t.ex Stilz eller Moore går nog bra.. Halvnakna män brukar oftast förekomma i tidningar som Amelia, Cosmopolitan?

11. Kan ni tänka genomgå skönhetsoperartion? Om ja så vilka kroppsdelar? Om nej så varför
Gärna för mig, om jag har mycket pengar så skulle jag vilja fettsuga mina lår och mage. Annars tror jag att jag låter mig bli gammal och försöker göra mitt bästa att vara vacker även jag har rynkor.


Puuh..

/Maria

Maria genom tiderna

                   
       Hos Ärtan                       Jag - Maja     
 
Jag och gentlemannen
       Ärtan och jag 

   
Choklad & Ärta (?!)     Baby & Me         DSK Dalir (go, go!)          
 
           Uhh?                 Min FG-fest  
    
hrmf..!               Fallens dagar          Bästa dag i mitt liv             Haha..?           

Gillar inte bilden!Jaha folks, nu har jag verkligen packat modet i hjärtat och valde ut bilderna för att visa er, det är ju alltid roligt att kika lite på bilder, gamla som nya. Alla bilder som ni säkert ser är inte nya, vissa är från kanske några år sen.
Och mitt frisyr har ändrat rätt mycket, ja sådan är jag, enligt en gamla klasskamrat under gymnasietiden att jag är en riktig kameleont. Jag tröttnar rätt snabbt på mitt frisyr. Senaste frisyr är den sista bilden, där ser jag ut som en tant, uschiamej. Bästa frisyr är nog då från somras, som ni ser på bilden från Fallens dagar.
Synd att jag har inga så bra bilder på min älskling, vi är helt enkelt dåliga på att ta bilder på oss, de flesta är på vanliga standardbilder, ska försöka scanna in dem och visar med min stolthet upp för er hur vi ser ut som par (gulp!) och Munur gillar heller inte särskilt att bli fotad, har flera gånger tvingat honom att ta bilder på honom själv. Men icke sa Nicke.

Hoppas att ni får ett bra intryck på mig, oavsett hur ful eller bra jag ser ut.  =)


BÄSTA JUST NU - mitt champagne-färgade halsband med kulor i sidenband med en stor rosett, min sköna och billiga gråa kofta från Gina och att Munur kommer hit på fredag. Plus min oförgömliga och älskade familj - love u

BOTTEN JUST NU - grr... mina j--vla stövlar som suger åt alla våta snö - stick! att det är BARA februari och att jag kan inte köpa nya skor.

apropå skor, för ca två år sedan då jag fortfarande gick på gymnasieskolan och jävla glad åt aktivitetsersättningen, då handlade jag rätt, ja rätt mycket skor. kom en killkompis på besök hem till mig och blev förvånad över min tre-våningsskohylla, och frågade "Är du ensam här?"
"Ja?"
"Det ser ut som du har gäster, det är fullt på skohyllan!".

Nu har jag ingen aktivitetsersättning och lever på hemsk lite ersättning, det är inte roligt alls. Det lovar jag, då gäller det att plugga på universitet för det är alldeles för svårt att skaffa något jobb när man har ej utbildning. Det har jag lärt mig under halvåret här i Stockholm och nu har jag bestämt mig att flytta hem i mars och tar lite sommarjobb i sommar. Sedan hoppas jag på att börja på universitet, lärarprogrammet med historia som inriktning, (kanske också religion).

That's it.

Tack för all uppmuntran angående min förrförrförra blogg om min framtid. Det känns så roligt och skönt att det finns snälla människor som man inte ens känner. Fortsätt med det! Heja heja

trevlig kväll!

/Maria